Utomhusbio i Herrgårdsparken

En gigantisk filmduk, en projektor bland tallarna och karamellkokeriet på plats. Nästa vecka är det dags för utomhusbio i Herrgårdsparken. - Det viktigaste är inte vilken film som visas, utan själva stämningen, säger Jana Anckarman, styrelsemedlem i Kultur Akademien i Mariannelund.

Jana Anckarman och Simone Kästner från Kaim är två av dem som arrangeras utomhusbion.

Jana Anckarman och Simone Kästner från Kaim är två av dem som arrangeras utomhusbion.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-08-06 06:31


Det har arrangerats utomhusbio av Kaim i Herrgårdsparken förut. Men senast var för tre år sedan. Nu tycker kulturföreningen att det är dags igen. På onsdag i nästa vecka kommer en amerikansk storfilm visas upp i parken i Mariannelund.
- Det brukar vara uppskattat. Sist vi hade utomhusbio kom drygt hundra personer hit och kollade på film, säger Jana Anckarman, styrelsemedlem i Kaim.
Utomhusbion arrangeras i ett samarbete med filmföreningen Flimmer ifrån Norrköping. På onsdagen kommer Flimmer till Herrgårdsparken med lastbil för att sätta upp den stora och uppblåsbara filmduken.
- Vi har en så vacker park här i Mariannelund som vi borde använda mer, säger Jana Anckarman, styrelsemedlem i Kaim.
Utomhusbion kommer att vara gratis och Kaim ser gärna att alla i hela familjen kommer till Herrgårdsparken på onsdagen för att se på film. Och de säger att de valt en film för hela familjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om