Valbacken öppnar cafét

Turistsäsongen närmar sig med stormsteg och familjen Voge är laddade för ytterligare en säsong i Valbacken. Menyn kommer vara den samma men något nytt kommer med all säkerhet läggas till.

Eksjö/Mariannelund2012-05-12 04:06

Martina och Jürgen Voge tog över rörelsen på Valbackens Café förra våren och de hade god hjälp av parets barn, Lena och David.
- Vi kommer ha mycket hjälp av våra barn även denna sommar. Vi själva kan inte vara lediga från våra andra jobb, så blir främst Lena som kommer arbeta i caféet på dagarna. David kommer sköta trädgården, säger mamma Martina.

Välkänt
Familjen Voge fick frågan om de ville driva caféet under sommaren och självklart sa de ja till erbjudandet.
Caféet är väl inkört och stamkunderna kommer på besök utan annonsering men värre är det med turisterna.
- Det finns ingen skylt som säger att vi driver café här uppe. Valbacken är för många bara en skidanläggning men så är det ju inte. Det är trafikverket som säger att vi inte får ha någon skylt längs vägen. Det är tråkigt för man får inte hit spontankunderna, säger Martina.
Sedan tidigare finns det räkmacka, sill smörgås, köttbullsmacka och vanlig fralla. Men även en hel del goda kakor.

Specialitet
Något som familjen har tagit med sig från Tyskland är specialiteten Zeberkäs som består av "Tysk falukorv", korven är lite mer kryddstark än den svenska falukorven och på toppen av korven placeras ett stekt ägg. Till detta får man en special senap vid sidan av Zeberkäsen.
- Det var många som rynkade på näsan men när de väl smakat blev det mycket positivt betyg från kunderna, säger hon och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om