Valbacken slår rekord i år

För tre år sedan hade Valbacken sin rekordsäsong. Då hade backen öppet från den 26 december till mitten av mars. I år öppnade backen den 3 januari och har redan överstigit omsättningen för tre år sedan.

Eksjö/Mariannelund2009-02-26 07:49

Valbacken slår nytt rekord i år. De har haft öppet färre dagar i år än för tre år sedan och har inte bara fått det att gå runt, de har även överstigit omsättningen från det tidigare rekordåret. Om det inte skulle bli tal om någon allvarlig reparation förstås, men så ser det inte ut i nuläget.
Lars Olofsson Kjellberg, ordförande i Valbackens Alpina Förening, konstaterar att det ser mycket bra ut. De har haft mängder med besökare och inte ens skidliften har krånglat.
- Vi är uppe i drygt 580 000 kronor i omsättning nu och det märks att intresset för utförsåkning har ökat. En vanlig onsdagskväll sålde vi 85 åkkort och det är verkligen inte dåligt för att vara en onsdag! Då räknar jag inte ens in de vanliga säsongskorten, berättar han.
Valbacken har haft öppet tre ordinarie dagar plus uthyrning av backen och extra öppet under sportlovet. Det har kommit många besökare hela tiden och de kommer inte bara från Ingatorp med omnejd. Nej, det kommer även många från Vimmerby, Hultsfred och Målilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om