Valdebatt på riksdagsnivå

På tisdag utlovar Ann-Carine Eckerby, folkhögskollärare på Mariannelunds Folkhögskola, en rapp och spänstig debatt med första till tredje namnen på riksdagslistan. Det blir alltså en allmänpolitisk debatt på riksnivå på tisdag. Representanter från de sju olika partierna kommer att dela på debatt tiden.

Ann-Carine Eckerby är den som anordnar den allmänpolitiska valdebatten som kommer att äga rum i folkhögskolans aula på tisdag kväll.

Ann-Carine Eckerby är den som anordnar den allmänpolitiska valdebatten som kommer att äga rum i folkhögskolans aula på tisdag kväll.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-09-04 06:24

Detta ska vara en hjälp för samhället inför valet den 17 september. Varje parti får ett kort inledningsanförande. För att behålla rappheten i debatten, får varje parti endast några minuter till sitt förfogande. Det gäller alltså för politikerna att snabbt och intressant presentera sina åsikter för åhörarna.
- Vi välkomnar alla i samhället. Detta ska vara som en hjälp för allmänheten när det blir dags att rösta, berättar Ann-Carine Eckerby, och gissar att cirka 90 procent av kursdeltagarna på folkhögskolan även kommer att vara på plats. De ska nämligen använda sig av debatten i sina arbeten senare.
- Jag tror att det kommer bli roligt. Den här debatten skiljer sig från alla andra debatter eftersom det är riksdagskandidater som deltar, säger Ann-Carine. Debattledare kommer Göran Ivarsson från Vetlanda att vara. Han är själv politiskt aktiv och det är han som kommer att ta tiden när politikerna ska prata.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om