Våldsam brand i sågverk

Brann ner till grunden. Fyra personer flydde från platsen innan polisen hann fram.

Eksjö/Mariannelund2015-10-09 18:43


Strax efter klockan 20 på fredagskvällen larmades polis, ambulans och räddningstjänsten i Mariannelund, Hjältevad och Eksjö till Ydrevägen i Mariannelund, där det hade börjat brinna i ett gammalt sågverk.

När räddningstjänsten väl kom till platsen kunde man snabbt konstatera att byggnaden var helt övertänd - och man beslutade tidigt att byggnaden skulle få brinna ner, och istället fokusera insatserna på att säkra området. Det förelåg ingen större spridningsrisk till den intilliggande skogen, då byggnaden låg relativt frilagd på att större asfalterat område.

Ambulanserna som skickades ut kunde snabbt återkallas, eftersom det inte rörde sig om några personskador eller risk för sådana.

Enligt uppgifter från polisen ska fyra personer ha uppehållit sig i - eller i närheten av - den eldhärjade byggnaden. Dock hann de alla lämna området innan polisen kom fram.


En förundersökning gällande "allmänfarlig vårdslöshet" leddes under fredagskvällen, och platsen för branden spärrades av för en kommande teknisk undersökning. Polisen fortsatte också under natten att söka de fyra personerna som sågs lämna området. Detta rapporterar Polisen i Jönköpings län.

Vad de fyra personerna gjorde i byggnaden är oklart, då det sedan flera år tillbaka inte förekommer någon verksamhet i sågverket eller däromkring.

Räddningstjänsten fortsatte med eftersläckningsarbete under hela natten till lördag.

Det finns inga rapporter om att någon ska ha skadats i branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om