Våldtäkten i Eksjö: 17-åringarna anhållna

De två 17-åriga pojkar som greps natten till lördagen, misstänkta för att ha våldtagit en jämngammal flicka på Storegårdsgatan i centrala Eksjö, anhölls på lördagen av jouråklagaren. Det uppger polisens ledningscentral för Region Öst nu på lördagseftermiddagen

Foto: TT (arkivbild)

Eksjö/Mariannelund2017-06-10 16:37

De båda pojkarna är anhållna på den lägre graden, med andra ord skäligen misstänkta.
Vad som har framkomit i förhör och vad som ligger bakom beslutet om att anhålla de båda vill man från polisens sida inte gå in på.

Det var klockan 00.26 som en person ringde polisen och anmälde konstiga ljud och rop på hjälp från Storegårdsgatan, i anslutning till Prästängshallen, i centrala Eksjö.
Polisen hade en patrull i närheten, som åkte dit direkt och hittade den unga kvinnan och de två 17-åringarna.
– Det är en misstänkt fullbordad våldtäkt. I stort sett verkar de ha blivit gripna på bar gärning, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl på polisen, till Smålands Dagblad.

De båda 17-åringarna är misstänkta för våldtäkt alternativt grov våldtäkt. Enligt SVT utesluter inte heller polisen att det kan finnas fler gärningsmän.

Polisen uppger att målsäganden är hemmahörande i Jönköpings län, men kan i nuläget inte säga något om var de två misstänkta 17-åringarna är bosatta.

Först på måndag kommer ärendet lämnas över till en lokal åklagare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om