Våldtog dotter under flera år

Den man i 40-årsåldern från Mariannelundsbygden som förgripit sig sexuellt på sin dotter under flera år döms till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp. Han ska också betala skadestånd till flickan på 280 000 kronor.

Eksjö/Mariannelund2013-04-04 06:29

Det har varit en omfattande polisutredning som tingsrätten haft att ta ställning till.
Misstankarna sträckte sig ända tillbaka till 2006 men i åtalet finns enbart de två senaste åren omnämnda från dess att flickan var 12-13 år.
Pappan ska ha förklarat för flickan att det han gjorde var helt normalt och förekom i var och varannan familj, men att hon var tvungen att hålla det hemligt, annars kunde de råka illa ut. Hon var då sju, åtta år.

Allt grövre
Hon litade på sin pappa så hon trodde på honom. Allt eftersom hon blev äldre blev övergreppen grövre och slutade i fullbordade samlag. Något skydd användes inte av pappan. Hon har också tvingats eller förmåtts till andra sexuella handlingar.
Flickan skrev dagbok men i denna skrev hon bara "nu har det hänt igen". När hon kom hem en dag ville pappan att dagboken skulle eldas upp vilket också skedde.
Skolans sexualundervisning fick dottern att förstå hur fel situationen var, speciellt när incest behandlades.
I förhör har flickan beskrivit hur det inuti henne rådde alltmer kaos och att hon hade stora äckelkänslor över det som skedde. Hon upplevde också ofta stor fysisk smärta vid övergreppen.

Vänner hjälpte
I februari berättade hon under stor vånda för ett par nära barndomsvänner vad hon utsattes för. De blev chockade och sa att hon måste ta tag i det och berätta för sin mamma. Hon var dock rädd för att inte bli trodd.
Bara ett par dagar senare utsatte pappan henne för ett nytt övergrepp.Hon bestämde sig då för att sätta stopp en gång för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om