Väntsalen öppet för besökare

Kafé Kaim öppnade i samband med invigningen av kulturprojektet Folk-08 och drivs av Stationskooperativ M. Det är medlemmar från kulturakademin i Mariannelund som hjälper till och sköter det.

Jonathan Mellergård serverar tillsammans med sina syskon i Kafé Kaim. Foto: Rebecca Carlsson

Jonathan Mellergård serverar tillsammans med sina syskon i Kafé Kaim. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-07-17 06:29

Serverar gör i huvudsak de tre syskonen Jonathan, Rebecka och Josef Mellergård.
Kaféet ligger i stationshuset och nog är det många som tycker att det är trevligt att dörrarna äntligen har slagits upp för allmänheten efter att vänthallen har varit tillbommad under så många år.
- Trots att vi har skyltat så tror jag inte riktigt att alla vet om att vi finns här. Några resenärer har tittat in, men haft för bråttom till tåget för att hinna köpa något, säger Jonathan Mellergård.
Kaféet hade smygpremiär i samband med invigningen av Folk-08 och då kom det en hel del fikasugna.
- Vi jobbade hårt för att kunna öppna kaféet i samband med invigningen av Folk-08. Alla gäster som kommit sedan dess är förvånade över hur varmt och ombonat det har blivit i stationshuset sedan vi renoverade och inredde vänthallen till ett läckert kafé, säger Anna Mellergård, internationell kultursamordnare.
Hon tycker att det är fantastiskt att väntsalen numera har roskilderöda väggar, svarta spetslampor och secondhandmöbler från 40- och 50-talet. De gamla ekbänkarna är bevarade, liksom den biljettlucka där man förr beställde sin tågbiljett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om