Vårfest med internationellt tema

I lördags arrangerades en vårfest i Bygdegården. Initiativtagaren var Språkcaféet och pratcaféet som utgår från Svenska kyrkan.

Svenskar och människor från Somalia äter utländsk mat tillsammans, en härlig kombination.

Svenskar och människor från Somalia äter utländsk mat tillsammans, en härlig kombination.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-05-23 14:45

Nästan alla invandrare i Ingatorp kom till festen, samt ett ganska stort antal svenskar. Efter att alla hälsades välkomna öppnades buffén. Ett stort bord med massor av utländska läckerheter, lagad av de invandrare själva.

På förmiddagar ordnar vi språkcafét och på kväller pratcafét, särskild för de invandrare som sitter på SFI, de som behöver övning i att prata svenska. Här pratar vi om enkla saker och inte om grammatiken. Det gör vi med språkcafét, säger Ammi Adolfsson. Idag bli det mat och lite underhållning med hjälp av bildspel och musik. Det finns naturligtvis också ett lotteri med fina vinster, en svensk tradition. Bodil Berglund berättar att nästan alla 80 invandrare i Ingatorp är här idag, människor från Syrien, Afghanistan, Irak Somalia, Ukraina och även en från Kuwait. Den här vårfesten är egentligen en avslutningsfest.

– Nu blir det sommaruppehåll till augusti och då börjar vi igen med språk- och pratcafét, säger Bodil Berglund. Alla de invandrare trivs i Ingatorp, säger Ammi Adolfsson. De som har fått uppehållstillstånd vill gärna bo kvar i Ingatorp, men det finns inga lägenheter eller hus som de kan hyra, fortsätter Ammi.

Ammi Adolfsson hälsar gäster välkomna. Foto. Roelof Stroetinga
Ammi Adolfsson hälsar gäster välkomna. Foto. Roelof Stroetinga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om