Vass spik på Nyvalla

I dagarna upptäcktes det att skadegörelse skett på Nyvalla Hästcenter mellan Ingatorp och Hjältevad. - En ruta på byggnaden som vi har som samlingslokal var krossad och en del skadegörelse hade skett. Det är trist.

Christer Jonsson.

Christer Jonsson.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-06-27 07:10

Allvarligast ser jag dock på att någon lagt ut en stor vass spik på banan samt lossat bultarna på en flaggstång som kunnat falla ner över banan, säger Christer Jonsson som sitter med i styrelsen för travsällskapet.
Det allvarliga i dessa försök till sabotage är att om det gått riktigt illa kunde någon häst trampat på den stora spik som placerats på banan och skadat sig allvarligt. Likadant med flaggstången som om den vält när ekipagen var på banan kunde gjort stor skada på både hästar och människor.
I övrigt likar skadegörelsen på Nyvalla rena pojkstreck där man till synes helt utan anledning slagit sönder saker bara för nöjes skull.
- Vi har sett spår av något som kan varit cyklar eller mopeder i gruset intill den byggnad det var inbrott i. Det ser även ut som om man buskört ute på själva banan, säger Christer Jonsson.
Inbrottet i byggnaden skedde genom att en ruta krossats med hjälp av en sten. Inne i byggnaden fanns inte något av värde att stjäla och då verkar det som om förövarna istället roat sig med att sabotera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om