VÄXER SÅ DET KNAKAR: 16 nyanställda på bara ett halvår

Fönstertillverkaren Leiab är inne i en riktig expansionsfas. Bara det senaste halvåret har Mariannelundsföretaget anställt 16 personer och räknar med ytterligare ett tiotal nyanställningar de närmsta året. Totalt investerar företaget 20 miljoner kronor i syfte att möta den växande marknaden. - Det här är det största steget vi tar i företagets historia vad jag vet, säger Johan Pettersson, VD.

Jhonny Bergström manövrerar en rejäl lyftanordning. Foto: Roelof Stroetinga

Jhonny Bergström manövrerar en rejäl lyftanordning. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-03-22 12:52


Under en tvåårsperiod investerar Leiab 20 miljoner kronor.
Bland annat har företaget låtit bygga en 4 000 kvadratmeter stor lagerbyggnad, och inom ett par månader väntas ett nytt kontor stå klart.

Men den största investeringen är den som görs i nya, specialbeställda bearbetningsmaskiner som är en stor del av de många miljoner som satsas.

Företaget räknar med en produktionsökning på 25 procent.


- Det känns jätteroligt. Den senaste expansionen vi gjorde var 2006 men nu hade vi nått en gräns där vi kände att vi inte kunde göra så mycket mer inom våra befintliga väggar. Vi tror och hoppas att vi ska kunna vara i mål med första etappen under slutet av det här året, säger Johan Pettersson.

I höstas nyanställde Leiab åtta personer och nyligen rekryterades ytterligare åtta tillsvidareanställda. Men för att kunna möta den ökade kapaciteten krävs ännu fler.

- På sikt kommer vi nog att behöva anställa kanske tio till, inom ungefär ett års sikt. Det är orderingången som styr såklart, men jag tror att marknaden kommer att öka ytterligare lite till inom de närmsta åren, säger Johan Pettersson.

Läs mer i tisdagens papperstidning

EXPANDERAR. Leiab fönsters VD Johan Pettersson visar upp den nya lagerbyggnaden. Foto: Roelof Stroetinga
EXPANDERAR. Leiab fönsters VD Johan Pettersson visar upp den nya lagerbyggnaden. Foto: Roelof Stroetinga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om