Vernissage på Galleri Mejan

Eksjöborna och konstnärerna Ronnie Gustafsson, 58 år, och Staffan Rehnby, 65 år, ställer under två veckor ut sin konst på nyöppnade Galleri Mejan i Hult. Vernissage blir det i dag.

Eksjökonstnärerna Staffan Rehnby och Ronnie Gustafsson ställer ut i Hult.

Eksjökonstnärerna Staffan Rehnby och Ronnie Gustafsson ställer ut i Hult.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-11-29 05:05


De bägge konstnärerna har hållit på med konst i större delen av sina liv.
Staffan Rehnby har dock haft det som yrke de senaste åtta-tio åren och Ronnie Gustafsson har ägnat sig åt konsten på heltid sedan 2003.
- Vi är svågrar och har jobbat ihop under många år. Vi har haft gemensamma utställningar på ett 20-tal platser, berättar Ronnie Gustafsson och nämner Gränna, Österlén, Göteborg, Öland och Hultsfred som några exempel på platser där de haft utställningar.

Motiv från Hven
De har även ställt ut i Danmark.
Staffan Rehnby, som målar mycket landskap, har hämtat flera av sina motiv från ön Hven, som ligger mellan Landskrona och det danska fastlandet.
- Sedan sommaren 2004 har jag varit mycket där och målat. Ibland kan jag vara där i fem månader och älskar platsen och att lära känna andra konstnärer som finns där, säger Staffan Rehnby.
Till skillnad från Ronnie Gustafsson är det inte första gången han ställer ut i Hult. Han har till och med bott på orten tidigare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om