Veteraner på tur runt Bellen

Kanske har det startats en ny tradition i Bellö. Ove Fröding och Håkan Johanssons initiativ till ett veteranmopedrally med tipspromenad var nämligen en uppskattad aktivitet.

Max Fröding och Carl-Henrik Boström hade åkt från Skede för att delta i veteranmopperallyt i Bellö i helgen. Foto: Jenn Hultberg

Max Fröding och Carl-Henrik Boström hade åkt från Skede för att delta i veteranmopperallyt i Bellö i helgen. Foto: Jenn Hultberg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-05-15 16:00

Totalt fanns 110 startande på plats vid Bellö bygdegård på lördagförmiddagen. Både mopeder och motorcyklar i varierande årsmodeller var med i veterantåget. Deltagarna hade en tre mil lång sträcka att följa som gick runt sjöarna Bellen och Enegrenen. Start och målgång skedde vid bygdegården där det även anordnades servering och prisutdelning. Under resans gång skulle deltagarna svara på olika frågor i en tipspromenad.

– Många ser ju inte det här som någon tävling utan som ett sätt att komma ut och åka lite sakta med sin moped, och njuta av turen, säger arrangörerna.

Både Ove Fröding och Håkan Johansson har själva ett stort intresse för veteranmopeder. Därav föddes tanken att ordna ett evenemang tillsammans.
– Det här är första gången vi anordnar något sådant här. Vi är spända på om allt ska fungera.

Intresset för veteranmopedracet hade fått stor spridning. Många av deltagarna var såklart från närområdet, men flera hade kommit mer långväga som exempelvis Vadstena, Vimmerby och Vetlanda.
– Vi har fått väldigt mycket hjälp med den här dagen. Våra fruar hjälper till med fikaservering, flera företag har skänkt priser och olika föreningar har också hjälpt till. Alla tycker det här är roligt, säger Ove Fröding.

Mopperallyt lockade såväl yngre som äldre.
– Den yngsta är 15 år och har precis fått moppekort, och den äldsta är 80 så det är bra spridning på åldrar. Vi har även flera kvinnor som är med och kör så det är kul, säger arrangörerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om