Veteranrally i skogen

Mopeder, traktorer, bilar och motorcyklar. Veteraner i olika kategorier var det som visades i lördags när årets Ingatorpsdag ägde rum. Dagen inleddes med veteranfordonsrally på en tvåmilsbana på grusväg.

Veteranfordon stod i centrum på Ingatorpsdagen i lördags.

Veteranfordon stod i centrum på Ingatorpsdagen i lördags.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-09-10 07:00

Utanför Lantbruksmuséet i Ingatorp hölls den årliga Ingatorpsdagen. I år föll fokus alltså på veteranbilar, och förutom rallyt hade även ett körprov arrangerats utanför museet. Den som ville kunde lägga sin röst på "Bästa fordonet", som skulle belönas med prisutdelning. Vinnaren av denna tävling blev Håkan Lindell från Ingatorp med sin "Grålle", 1948 årsmodell.

Utställningar
Inne på Lantbruksmuséet var det försäljning av hantverk, hembakat, mattor, sylt, tavlor och smycken med mera. Ingatorpsdagen blev ett välbesökt arrangemang i år. Utanför Lantbruksmuséet hade gamla veteranfordon ställts upp på rad. Bilar, motorcyklar och traktorer. En av traktorerna, en Volvo från 1948, är den sista traktorn som gjordes i Sverige. Bredvid stod en större traktor från 1985, som visade storleksskillnaden mellan årsmodellerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om