"Vi måste tänka om"

"Det handlar om glesbygdspolitik". Lennart Nilsson från Ingatorp samlade igår några resenärer som är beroende av tåget i sin vardag. De diskuterade vikten av att tågstoppet inte försvinner från Ingatorp.

Eksjö/Mariannelund2007-04-05 06:34

Politikerna vill ha landsbygden kvar, en levande landsbygd. Ändå finns risken att man plockar bort tågstoppet i Ingatorp så att det blir svårare för befolkningen att ta sig till och från orten.
- Tidsvinsten är ju minimal om man plockar bort tågstoppet, så vad vinner man på det hela, undrar Wåge Johansson, som var med vid mötet vid stationen i Ingatorp. Tillsammans med Lennart Nilsson, Margareta Thorsson och Arne Thorsson, diskuterade Wåge vikten av att tågstoppet får bli kvar. Resenärerna Jesper Hjaere Jensen, Elisabet Arvidsson, Katinca Fungbrant och Miriam Artmark Aanensen ville vara med och protestera mot att ta bort tågstoppet vid mötet. Elisabet Arvidsson till exempel, är beroende av att kunna gå av och stiga på vid hållplatsen i Ingatorp. Hon pendlar till högskolan i Jönköping två till tre gånger i veckan, i två eller tre år framöver. För henne skulle kostnaden bli mer än tredubblad om hon skulle tvingas ta sin egen bil till skolan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om