Vill bygga 45 vindkraftverk

Vattenfall går vidare med sina planer på att bygga en stor vindkraftspark norr och Bruzaholm. I den gängse turordningen i processen bjuds ikväll berörda markägare och allmänhet in till ett samrådsmöte i Ingatorp.

Området norr om Bruzaholm har statliga Vattenfall fattat tycke för. Här vill bolaget bygga en vindkraftspark och lutar sig mot kommunens översiktsplan.

Området norr om Bruzaholm har statliga Vattenfall fattat tycke för. Här vill bolaget bygga en vindkraftspark och lutar sig mot kommunens översiktsplan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-03-19 07:37


Vattenfall har fått fokus på ett område i Eksjö kommun där bolaget, vill bygga en vindkraftspark.
Projektområdet sträcker sig i väst-östlig riktning från Hult till Hjältevad.
Vattenfall avser att ansöka tillstånd för att bygga 45 vindkraftsverk med en totalhöjd på 240 meter vardera i ett område norr om Bruzaholm.
Vindkraftsverkens höjd kan jämföras med Ingatorps kyrka och dess tornspira på 52 meter.
240 meter höga vindkraftsanläggningar kräver dessutom en belysning som avger högintensivt blinkande ljus.
Vattenfall beskriver att det på höjderna i området råder goda vindförhållanden och att en vindkraftspark skulle kunna producera en stor andel förnybar el för ett flertal hem.

Styrka i översiktsplan
Vattenfall lutar sig mot att en större del av området är utpekat lämpligt som vindkraft i Eksjös översiktsplan.
Området har också sina fördelar vad gäller vägar även om flera nya vägar måste byggas och befintliga förstärkas och breddas.
Bolaget vill nu ansöka om tillstånd för att bygga. Det är Miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen som prövar det enligt miljöbalken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om