Vill ge solkraften en knuff i rätt riktning

Allt fler börjar bli intresserade av att satsa på solceller som kan vara ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att producera sin egen el på. Nu ordnar Eksjö kommun en temakväll i ämnet.

Allt fler har fått upp intresset för att investera i solkraft för eget bruk. Nu ordnar Eksjö kommun en informationskväll om solenergi. Foto: Jimmy Karlsson

Allt fler har fått upp intresset för att investera i solkraft för eget bruk. Nu ordnar Eksjö kommun en informationskväll om solenergi. Foto: Jimmy Karlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-09-01 16:00

Eksjö kommun bjuder in alla intresserade till en kostnadsfri informationskväll på Olsbergs arena den 1 september.

- De som funderar på att anlägga solceller, men vill veta mer om hur det fungerar, är varmt välkomna för att få svar på sina frågor, säger Julia Olah, energi- och miljömålshandläggare.

Under informationskvällen finns solcellsleverantörer, Eon och Eksjö kommun på plats för att visa olika solceller, svara på frågor om solceller för privat bruk och hålla kortare föreläsningar.

- Föreläsningarna kommer bland annat att handla om solcellsutvecklingen och vilka lagar och regler som finns. De kommer även att beröra hur mycket el som går att få ut av en anläggning och vad man bör tänka på vid inköp och installation, berättar Julia Olah.

I Jönköpings läns Klimat- och energistrategi, som har tagits fram av Länsstyrelsen tillsammans med länets klimatråd, anges att länet har visionen att bli ett Plusenergilän till år 2050.

Det betyder att behovet av energi i länet ska minska, och produktionen av förnybar energi ska öka så att det blir ett överskott som kan användas utanför länet. Samtidigt ska utsläppen av växthusgaser sänkas till låga nivåer.

- Med denna informationskväll vill vi inspirera till att använda en miljömedveten energikälla och samtidigt stödja länets arbete med att till år 2050 bli ett Plusenergilän, menar Julia Olah.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om