Vill ha dialog med invånarna

Eksjö kommun vill ha en fortlöpande dialog med invånarna kring hur man upplever sina orter och vad som kan bli bättre.

Samhällsbyggnadschef Paul Hultberg, samhällsbyggnadsnämndens ordförande Per Sixtensson och planarkitekt Mikael Klaesson diskuterar översiktsplanen.

Samhällsbyggnadschef Paul Hultberg, samhällsbyggnadsnämndens ordförande Per Sixtensson och planarkitekt Mikael Klaesson diskuterar översiktsplanen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-03-12 09:03


Regelverket säger att varje kommun måste ha en översiktsplan och att en aktualitetsprövning ska göras varje mandatperiod.
Översiktsplanen är ett viktigt dokument i det kommunala utvecklingsarbetet men också i dialogen med myndigheter, såsom exempelvis länstyrelse och med andra kommuner.
Vissa områden som skola kan förändras snabbt medan kultur ofta är mer permanent.
För att underlaget och översiktsplanen ska vara aktuell och för att det inte ska behöva bli ett jättearbete nästa gång en översiktsplan ska göras, försöker kommunen jobba med planen regelbundet.

Hur vill vi ha det?
- Översiktsplanen är ett medel att forma kommunens utveckling på ett hållbart sätt när det gäller bebyggelse, mark-och vattenanvändning. Så fort vi sätter upp en mobilmast eller bygger ett hus så påverkar det miljö och infrastruktur. All mänsklig verksamhet påverkar miljön, säger Per Sixtensson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
- Hur kan vi utveckla kommunen på ett hållbart sätt och hur vill vi långsiktigt forma vår miljö. Hur vill vi det ska vara och se ut om tio år, ställer han som öppna frågor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om