Vill ha egen bönelokal

Muslimerna i Mariannelund vill ha en egen och ändamålsenlig bönelokal där även undervisning av islam kan ges. På fredagen skedde fredagsbönen utomhus på torget som en manifestation för att få en egen lokal för ändamålet.

Muslimerna i Mariannelund vill hitta en egen bönelokal. Som en manifestation ägde fredagsbönen med böneutrop rum på torget under fredagen.

Muslimerna i Mariannelund vill hitta en egen bönelokal. Som en manifestation ägde fredagsbönen med böneutrop rum på torget under fredagen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-04-18 04:06


I dagsläget är det en stor flyktingström från bland annat Syrien till Mariannelund. Det innebär att det finns många muslimer som vill kunna utöva sin tro i och kring Mariannelund.
- Det finns ju tre kyrkor här. Vi skulle också vilja ha en lokal där vi kan ha bön och utbildning i islam och i arabiska språk, säger en man.
För att visa omtanke om flyktingarna har det varit möjligt att delta i en fredagsbön i en av Centrumhusets källarlokaler vid Aktivt Centrum.
Om någon önskat gå till lokalen andra tider för att be, har ingen haft något emot det.
Men med takt att antalet muslimer blivit så många har också trycket på lokalen blivit större och större och den är numera alldeles för liten.

Konflikt
I söndags hölls dock ett möte, vilket fick Aktivt Centrums ledning att reagera.
- Det började med fredagsbön och det har vi inget emot. Men att någon står upp och pratar med en grupp, som en undervisning, när vi inte vad vad de pratar om, det känns inte bra. Speciellt när vi inte fått någon som helst information om det, säger Birgitta Johansson på Aktivt Centrum om det som hände i söndags.
Då hade det sedan tidigare varit problem med att ansvarig person inte lämnat tillbaka nycklar och tiderna som sagts inte hållits.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om