Vill ha mer kamp mot korruptionen

Korruptionen i Eksjö kommun skulle bekämpas bättre om det funnes en visselblåsarfunktion, menar kommunrevisionen i en rapport som kommunledningen nu fått på sitt bord.

Eksjö/Mariannelund2012-08-08 06:11

Vem ska man höra av sig till när man upptäcker korruption i Eksjö kommun? Det frågar sig kommunrevisionen. Ett naturligt svar på frågan är den fria pressen i kommunen men kommunrevisionen skulle gärna se en funktion inom kommunala förvaltningen för så kallade visselblåsare.

Polisanmälan
"Processen för att hantera eventuell misstanke om oegentlighet är att en intern eller extern, genom polisanmälan, utredning startas varmed nämnd eller styrelse informeras", anser kommunrevisionen.
Både kommunalråd le Lennar Bogren (c) och Tomas Erazim (m) har högtidligt deklarerat i talarstolen i kommunfullmäktige att någon korruption inte finns i Eksjö kommun. Revisionens Ronny Korsberg (mp) har detroniserat de uttalandena när han berättat att så säger man i alla kommuner medan verkligheten visar att korruptionen kan finnas överallt.
Försäljningen av en fastighet på I12-området tidigare i år där Göran Thydén (m) både var vd för kommundelägda bolaget som sålde, medlem i föreningen som köpte och sitter i kommunfullmäktige är ett exempel där ögonbryn höjdes

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om