Vill ha tåget kvar

Hela Ingatorp protesterar nu med kraft mot Länstrafikens planer att dra ner antalet tågstopp i länet. Sju föreningar, vilka kan sägas stå för de flesta invånarna i Ingatorp, smäller nu Länstrafiken hårt på fingrarna. Tågstoppen måste vara kvar, menar de.

Eksjö/Mariannelund2007-03-27 06:48

Var tredje tåghållplats i Jönköpings län längs Krösatågens linjer hotas av nedläggning då Länstrafiken utreder om man ska låta dem stanna där eller inte i framtiden. Anledningen är att Länstrafiken vill korta ner restiden och göra tågresandet mer attraktivt för långpendlare, eftersom det resandet ökat på senare år.
Förr åkte de flesta lokalt men numera pendlar många längre sträckor till både arbete och studier.
Att restiden är för lång hämmar både arbetsmarknad och näringsliv, menar Länstrafiken. Färre stopp skulle medföra att flera minuter skulle sparas in. Och i jakten på minuter är det traditionsenligt de små orterna och dess pendlare som får stryka på foten.
I en rapport föreslås att Länstrafiken omprövar 20 stationsstopp bara i Jönköpings län. De omfattar bland annat Ormaryd, Ingatorp samt Lönneberga på andra sidan länsgränsen. Förändringarna kan komma att ske om tre år när man gör en ny upphandling av trafiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om