Vill hejda avfolkning

Fullmäktigeledamoten Alf Tagesson (c) slår nu näven i bordet och tycker att kommunen måste göra något för att stoppa avfolkningen i kommunens ytterområden. Han anser att skolskjutsreglerna måste ändras så att barnfamiljer kan leva kvar. Av samma anledning vill han ha anropsstyrd kollektivtrafik.

Eksjö/Mariannelund2010-09-16 06:22

Östra Vetlanda kommun med bland annat Karlstorpsbygden har drabbats hårt av avfolkning.
Karlstorps kyrkby är ett typiskt exempel. Byn har på bara några år förvandlats till ett sommarparadis, oftast med utländskt ägande. På sommaren råder här full aktivitet. Nu när hösten kommit är det öde och det är betydligt fler gatlyktor än hus som lyser.

Besvärligare liv
Nedläggningen av en ena serviceinstans har medfört att något annat lagts ner och så har det fortsatt. Numera finns vare sig skola, barnomsorg, fritids, affär eller kiosk kvar i Pauliström. Långa avstånd på dåliga vägar till barnomsorg och skola i den egna kommunen har fått unga barnfamiljer att flytta.
Andra som inte fått ihop avståndet till barnomsorgen (för vissa 40 mil i veckan för att hämta och lämna barnen) har tvingats lösa situationen bäst de kunnat, kanske med far- och morföräldrar, fast de önskat nyttja kommunens service.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om