Vill utveckla filminspelningsplatserna

Emilkraften har fått pengar beviljade för att kunna utveckla en idé kring inspelningsplatserna av Emilfilmerna. Den nya tekniken med appar väntas då tas i bruk.

Patric Engquist på Vimmerby kommun och Robert Glader på Emilkraften planerar hur man kan locka besökarna i bygden att stanna lite längre.

Patric Engquist på Vimmerby kommun och Robert Glader på Emilkraften planerar hur man kan locka besökarna i bygden att stanna lite längre.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-02-04 07:30


Julles Verkstad, folkhögsskolan och "Göstas lagård". Hur många i bygden vet om att de var inspelningsplatser för scener i de klassiska och odödliga Emilfilmerna?
Samtidigt vallfärdar turister till bygden för att få se filmmiljöer, än mer ovetandes, att de passerar förbi intressanta miljöer.
I Mariannelund vill man försöka utveckla filminspelningsplatserna.
Emilkraften har därför ansökt om pengar för att kunna genomföra en idé.

Exportmoget
Kassakon har visat sig vara Tillväxtverket som 2012 tog beslut att tilldela 60 miljoner kronor till vad man ansåg "exportmogna" platser som Åre, Kiruna, Stockholms skärgård, Bohuslän och Vimmerby med omnejd. De ärades med guldregn för att arbeta med en "Hållbar destinationsutveckling".
- Tanken är att de här pengarna ska växlas upp med andra pengar, säger Patric Engquist på Vimmerby kommun.
För Vimmerbys del har Regionförbundet och Vimmerby kommun skjutit till pengar, så beloppet har landat på 20 miljoner kronor att fördela.
Ett av de teman man arbetar med är kultur och lek med barn, så förfrågan från Mariannelund passade perfekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om