Vimplar i protest

Länge har det stått fyra tomma flaggstänger på torget i Mariannelund. Mariannelundsflaggorna är sönderblåsta och kommunen har inte hängt upp några nya. I går satte Lions upp vimplar i protest. Det är Samhällsföreningen i Mariannelund som ska se till att Mariannelundsflaggorna sitter uppe på de fyra flaggstängerna på torget.

Sören Engdahl, Sven-Ove Karlsson och Iris Hermansson från Lions satte upp vimplar på torget igår. Foto: Rebecca Carlsson

Sören Engdahl, Sven-Ove Karlsson och Iris Hermansson från Lions satte upp vimplar på torget igår. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-19 06:32

När inte de har råd att köpa nya flaggor, som är läget i det här fallet, så är det kommunens ansvar att köpa in nya.
Det förklarar Sören Engdahl från Lions som har tröttnat på att se hur de tomma flaggstängerna "förfular" torget.
De gamla Mariannelundsflaggorna med tempelbron på har blåst sönder på grund av att de suttit uppe hela året. De har tagits ner men det har inte kommit upp några nya.
- Det kostar inte mycket för kommunen att köpa in nya flaggor, säger Sören Engdahl och förklarar att det skulle röra sig om totalt åtta flaggor.
Det kanske kan vara värt pengarna med tanke på att Mariannelund genom Astrid Lindgren blivit känt i hela landet. Många passerar också när de ska åka till Astrid Lindgrens Värld och andra turistparadis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om