William Isaksson, nyligen hemkommen från Wells Academy intar scenen på Sommartorget

Under torsdagskvällen på Sommartorget ska Mariannelunds svar på Robert Wells uppträda. Han är förväntansfull och hoppas på fint väder med mycket folk. – Det är alltid kul att spela på hemmaplan, säger 18-årige William Isaksson.

Foto: Privat

Eksjö/Mariannelund2016-07-27 14:00

William har spelat på Sommartorget tidigare och gillar att det händer lite i Mariannelund. Han började spela piano för 8-9 år sedan. Det var genom Kulturskolan i Eksjö som han fick möjligheten att testa olika instrument och fastnade snabbt för piano.

– Jag visste inte att jag hade talang, ingen i släkten spelar. Efter några lektioner märktes det att jag utvecklades ganska snabbt. Först hade jag bara ett keyboard hemma utan fullt klaviatur, fick snabbt köpa ett större piano så jag kunde spela mer avancerade melodier.

William går inte någon musikutbildning utan läser ett vanligt samhällsprogram på gymnasiet. Där har han valt musik som tillval och får spela piano cirka en timma i veckan. Hemma spelar han betydligt mer.

– Jag spelar piano ett par timmar varje dag, både effektiv träning och på skoj. Ibland går jag ut och springer, det gäller att hålla sig i bra form. Det blir mycket stillasittande när man övar.

Spelat fyrhändigt tillsammans med Robert Wells

Förebilderna är främst Robert Wells och Charlie Norman. Det är med just Robert Wells som William har sitt bästa musikaliska minne. Under invigningen av Olsbergs Arena i Eksjö fick William chansen att spela fyrhändigt med Robert.

– Det var otroligt, då hade jag bara spelat piano i 4 år ungefär. Först var det svårt att förstå att man skulle spela med Robert Wells, han är den största vi har i Sverige.

William berättar att Robert sökte någon elev från kulturskolan att spela med och av en slump blev det honom. Efter en lyckad konsert har de hållit kontakten.

– Jag brukar träffa honom ganska regelbundet och vi har utvecklat en vänskap.

Wells Academy

Varje år anordnas Wells Academy, där 15 ungdomar från hela landet får chansen att medverka. Det är Robert som väljer ut och William har antagits varje år. Till lägret kommer även elever från Kina och Ryssland. William är nyligen hemkommen från årets läger och tycker det är häftigt att bli undervisad av hans idol.

– Det är en häftig känsla att sitta bredvid Robert när han undervisar, man tar in lite lättare då än när musikläraren ska berätta något.

Lägret avslutas med en konsert.

– Det är en intensiv vecka och man får alla noter innan, då gäller det att råplugga för det avslutas med en konsert.

Förväntningar inför torsdag

William gillar Sommartorget och har stora förväntningar inför torsdagens upplaga.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk och att vädret ska vara bra. Det är alltid kul att spela på hemmaplan.

På torsdag spelar William själv, först var tanken att han skulle ha med sig ett par sångerskor. De fick förhinder, nu hoppas han att publiken kan sjunga med istället. Han kommer bjuda på musik inspirerad av Robert Wells och Boogie Woogie.

Klockan 19:00 på torsdag har ni chansen att se Mariannelunds svar på Robert Wells uppträda på Sommartorget.

William Isaksson är redo inför Sommartorget på torsdag.
William Isaksson är redo inför Sommartorget på torsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om