Williams stora passion för piano

Med snabba fingrar ljuder tonerna på pianot i samstämd klang. Antingen bara instrumentalt, kanske med munspel eller med lite sång. William Isaksson, 15 år, från Mariannelund är ortens egen Robert Wells. - Jag visste inte att jag var intresserad men kände att det här kan jag ju, säger han om sitt stora intresse.

William Isaksson, 15 år, har redan hunnit spela tillsammans med Robert Wells och blivit antagen till två av hans musikläger i Trollhättan.

William Isaksson, 15 år, har redan hunnit spela tillsammans med Robert Wells och blivit antagen till två av hans musikläger i Trollhättan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-12-28 05:07


För nio år sedan satte han sin första ton. Nu spelar William Isaksson allt från pop till improviserad Boogie Woogie på sitt piano. Det var när Musikskolan från Eksjö kom ut och hälsade på andraklasserna i kommunen som han kom in i musikens värld. Aldrig tidigare hade han spelat piano, men kände direkt att det passade honom.

"Det är roligt helt enkelt"
- Jag började med ena handen och när jag kunde det la jag till den andre. Det är roligt helt enkelt, säger William om sin utveckling genom åren.
Med ett stor intresse för alla genrer började han snart uppträda både genom Musikskolans konserter och på andra håll, så som i de lokala banden Hunky Dory eller Lifvens.
På vägen hörde han talas som Robert Wells och snart blev han en stor förebild.
2011 när Olsbergs Arena i Eksjö skulle invigas kom Robert Wells för att uppträda. Han hade då önskat att få spela fyrahändigt med någon från kommunen.
- Då blev jag tillfrågad vilket var väldigt roligt men också pirrigt. Han är väldigt snäll och ödmjuk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om