Tre gånger brukar sägas vara tradition och då kan nog konstateras att PRO-ystet i Ingatorp numera är en väletablerad verksamhet i föreningen.
Från början var det Lars-Erik Pettersson som la fram idén om ett föreningsyste. Han fick med sig ett gäng medlemmar och på den vägen är det.
Nära på braHar ystningen gått bra?
- Första gången gick det jättebra. Andra gången gick det väl inte så bra och tredje gången var det nära på bra, beskriver Lars-Erik Pettersson.
- Nu för tiden äter korna mycket ensilage medan de förr gick på bete. Ensilaget påverkar mjölken. Vi tillsätter lite filmjölk så att det neutraliserar lite av syran i ensilaget, säger han.
Yste som blev till tradition
Elva ostar ystades i veckan av medlemmar i Ingatorpsbygdens PRO-förening. Ostarna ska säljas på föreningens auktion i början av november.
PRO:s yste i Ingatorp har numera blivit en tradition. Här är ystningsgänget samlat.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!