En pärlande vernissage på biblioteket

För första gången någonsin var det i dag vernissage på en barnutställning på Kisa bibliotek. Det var syskonen Ellen och William Sebring som öppnade sin utställning "Du är en pärla".

Bibliotikarie Liselott Sebring fyller på bubbel inför vernissagen

Bibliotikarie Liselott Sebring fyller på bubbel inför vernissagen

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-02-20 19:06

Liselott Sebring är inte bara mamma till syskonparet utan även bibliotekarie på biblioteket i Kisa. Det är ett år sedan som planeringen och jobbet så smått började med att ha en renodlad barnavdelning på biblioteket i Kisa.

– Vi har haft en barnavdelning här på biblioteket i Kisa under flera år men nu är den mer renodlad och tanken är att barn ska få ställa ut sina alster, vad det än må vara, säger Liselott Sebring.

I dag var det även vernissage på en barnutställning för första gången någonsin. Det var syskonparet William och Ellen Sebring, åtta respektive fem år, som ställde ut sina pärlalster.

– Vi har pärlat ett par år och tycker att det är jätteroligt, säger syskonparet.

Och som det ska vara på en vernissage fanns det både bubbel och salta pinnar. Inbjudna gäster var barn och personal från förskolan Trollsländan och fritidshemmet Solen på Bäckskolan.

Bibliotekarie Anna Isaksson höll invigningstalet:

– Ni alla barn är pärlor och ni är alla värdefulla.

William och Ellen har bland annat använt sig av ett program på datorn för sitt pärlande och de har ritat bilder som sedan har utmynnat i ett vackert pärlmönster.

När invigningstalet var avklarat och bubbel med päron och äpplesmak samt salta pinnar var intagna så fick de som ville en stunds pärlande själva, med hjälp av utställarna Ellen och William.

Utställningen pågår till 14 mars.

Ellen och William Sebring höll vernissage med bubbel och salta pinnar
Ellen och William Sebring höll vernissage med bubbel och salta pinnar
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om