En rullstol – en stol som rullar

29 juli 2019 00:00

De flesta unga killar och tjejer gillar att ha eleganta snabba bilar. Och det unnar jag dem gärna. Något roligt ska man väl få ha i livet. Men så småningom blir de också gamla och kanske hamnar i rullstol.

En vanlig enkel rullstol kan fungera inomhus. Men samma rullstol utomhus innebär att man inte kan förflytta sig särskilt långt och väldigt jobbigt blir det också. Nu har det på senare år skett en revolution. En rad nya förflyttningssätt har tillkommit.

Nu sätter man in små elektriska motorer på allt som det går att förflytta sig med såsom segway, sparkcyklar, vanliga cyklar m.m.

Skulle inte någon klurig gubbe eller tjej (tjejer är ju också kluriga), som är tekniskt begåvad och praktiskt lagd, kunna bygga in en liten elmotor i en vanlig rullstol som man har inomhus. Man behöver då inte förflytta sig mellan olika rullstolar när man vill ut.

Man skulle ha motorn urkopplad när man är inomhus men när man är ute och behöver lite extra kraft trycker man på en knapp och kopplar på motorn. När man vill åka framåt för man en liten spak framåt. När man vill stanna drar man den bakåt och vill man backa drar man den ytterligare bakåt.

Eftersom den åldriga befolkningen ökar skulle det väl löna sig att börja tillverka en sådan rullstol. Starta en liten fabrik!

Medan man väntar på detta har jag ett annat förslag. Någon startar en uthyrningsfirma dit man kan vända sig för att hyra någon, som kan dra ens rullstol till de platser man kommer överens om. Kanske något för unga killar och tjejer som vill tjäna en extra slant. Synpunkter från en dum humanist

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alf Permestig