På gården föder man upp främst gotlandsfår, som går och betar i hagarna och skogen. Skogsbetet har blivit extra betydelsefullt i år, då de flesta betesmarker är torra och livlösa. Belgiska Roel och Cara med sonen Tiebe passade på att följa med ut på safari och fick se border collien Udda sköta sitt jobb som vallhund. Medan gruppen av människor sökte sig till skuggan under ett stort träd, gav sig Udda iväg för att samla ihop fårflocken och föra den mot besökarna där ett spann med lockande kraftfoder stod och väntade. De kom i samlad flock och upptäckte genast att det vankades godsaker.
Sara Schörling guidade och berättade om gården och djuren. – När min pappa var barn, var han alltid här om somrarna. Som vuxen erbjöds han att ta över gården och här är vi nu med får, hundar och en del boskap. Tidigare var gården en mjölkgård, men mina föräldrar att valde bort mjölkproduktionen för att satsa på köttdjur och gotlandsfår. Vi har också en bagge av skotsk köttras och efter honom har vå fått ljusare lamm.
Besättningen består idag av 56 gotlandstackor med cirka 100 lamm, 16 tackor som ska lamma för första gången till våren och två baggar. Hälften av djuren har flyttats till bete i skogen och snart ska resten få följa efter dit. Får är kända för att vara duktiga miljövårdare som håller marker öppna. De klarar både värme och kyla bra och ger kött, skinn och ull, produkter som ständigt är aktuella och användbara.