Bellissimo Bravo

Fiats provkörningar är alltid annorlunda. Den här gången dök självaste Gianna Nannini upp och brände av hitlåten "Meravigliosa creatura" med sin skrovliga röst. Texten betyder "underbar skapelse" och ska naturligtvis associera till bilen som står på scenen: Fiat Bravo. Visst är designen snygg och hela vagnen utstrålar självsäkerhet. Det är inte konstigt - från ruinens brant så har italienarna gjort en mirakulös upphämtning. Nu avlöser succéerna varandra!

Foto:

Fiat2008-02-07 07:51


Fiat har haft det riktigt tufft och kämpigt. Italienarna hade skulder upp över öronen och den amerikanska partnern General Motors betalade 14 miljarder kronor för att slippa partnerskapet för bara tre år sedan. Sedan hände något som nästan saknar motstycke i bilhistorien - allt vände och stålarna började strömma in igen.

Trio motorer
Fiat Bravo utvecklades på smått otroliga 18 månader och bakgrunden till detta märkliga rekord är användningen av datorer. Endast en fullskaleprototyp byggdes och istället använde man sig av virtuella tester! Resultatet ser vi idag - en familjebil som är större än huvudkonkurrenten Volkswagen Golf i nästan alla avseenden. Interiören blandar det moderna med det traditionella och kvalitetsryktet som en gång i tiden var ömsom vin, ömsom vatten har förändrats till enbart den förstnämnda drycken. Sittkomforten är bra såväl fram som bak och sex krockkuddar liksom antisladdsystem är standard. I maskinrummet erbjuds tre motorer: pigga bensinare på 120 respektive 150 hästkrafter. Vi testade däremot turbodieseln på 120 hästar aŽla 189 900 kronor. Det är en stark och dragvillig maskin som dricker 0,53 liter milen vid blandad körning. Bravo, Fiat!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!