På trendspaning med 500

Vad vore Italien utan alla modehus? Fiat 500 har en minst sagt gedigen garderob och vi har sett italienskan i alltifrån Gucci-skrud till racingoverall från Abarth.

Foto:

Fiat2015-12-01 12:15


Ja, den kultförklarade småttingen har funnits i otaliga versioner och har likt alla supermodeller lyckats bära upp varje utstyrsel med bravur. Nu är det dags igen och vi har synat en faceliftad Fiat 500C ordentligt i sömmarna.


Vi befinner oss i Turin och närmare bestämt på Fiats gamla bilfabrik Lingotto. Byggnaden stod klar 1923 och med sin testbana på taket provkördes så gott som alla bilar här. Idag är hela anläggningen k-märkt och bilfabriken har ersatts med ett par hotell, butiker och restauranger.


500:an såg dagens ljus redan 1957 och har sedan starten sålts i över fem miljoner exemplar. Nu är det dags igen och nya Fiat 500 utlovar inte mindre än 1800 förändringar. Men vad är egentligen nytt? Den tredimensionella grillen omges av en nydesignad front och stötfångare samtidigt som bakljusen försetts med en karossfärgad mitt. Tretton olika exteriörfärger finns till kundernas förfogande varav "Corallo Red" och "Bordeaux Opera" är helt nya.


Dessutom finns två olika karosser att välja mellan: saloon eller cabriolet. Den sistnämnda är dock inte en cabb i ordets rätta bemärkelse utan har ett öppningsbart tygtak som går att få i alla tänkbara kulörer. Inredningen har även den fått små uppfräschningar som exempelvis en ny ratt samt nya reglage. Nytt är även pekskärmen som tronar överst på instrumentpanelen där ljudanläggningen tidigare satt.

Läs hela recensionen i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!