Filmade – när man misshandlades

En man som anklagades för att ha pratat illa om en kvinna blev svårt misshandlad i en lägenhet i Kisa. Nu har den misstänkte gärningsmannen åtalats för grov misshandel.

En 24-årig man har åtalats för grov misshandel och olaga hot.

En 24-årig man har åtalats för grov misshandel och olaga hot.

Foto: Arkivbild

Kisa2019-02-20 13:00

Det var i mars förra året som polisen kallades till en adress i Kisa. En man, som var skadad och fick föras till sjukhus, berättade att han just hade blivit misshandlad av en annan man. Han hade bland annat blivit sparkad i huvudet och på kroppen. En del av sparkarna utdelades när han låg ner på golvet. Mannen berättade att han hade blivit anklagad för att ha talat illa om en kvinna – en kvinna som hade varit med på brottsplatsen och filmat delar av händelseförloppet.

Polisen förhörde de inblandade personerna och uppgiften om att händelsen hade filmats visade sig stämma. På bilderna gick det att se att den åtalade, som är i 25-årsåldern, svårt misshandlade offret.

Den misstänkte har nu åtalats för grov misshandel och olaga hot. I förhör har han gjort vissa medgivanden. Han säger i förhör att han utdelade tre slag mot brottsoffret.

Under den kommande rättegången i Linköpings tingsrätt kommer åklagaren att spela upp filmsekvenserna som ska bevisa att gärningsmannen gjort sig skyldig till grov misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om