Bi-inspirerat café slog upp dörrarna

När Honungscaféet i Flohult öppnade för säsongen valde man att göra det rejält. Man ordnade en heldag med flera programpunkter samt en liten marknad.

Kalasteatern-Ett rasande teatersällskap består av Anika Agebjörn och Bill Brolin.

Kalasteatern-Ett rasande teatersällskap består av Anika Agebjörn och Bill Brolin.

Foto: Bertil Andersson

Flohult2018-06-03 19:30

Bland programpunkterna var en föreläsning som bland annat handlade om hur bönderna kunde hjälpa bina och tjäna på det. Jöran Andersson från Mjöhult hade mycket klokt att berätta och på ett lättbegripligt sätt. En kunskap som betydligt fler borde ta del av och naturligtvis så behövde man inte vara lantbrukare för att bidra, alla kan på med något litet hjälpa till.

Det bjöds även på en klimatsmart revy - Nu hettar det till. Det var Anika Agebjörn och Bill Brolin som bjöd på ett lättsamt skådespel som var ägnat åt miljöpolitik. Den enda rekvisita de använde var ett bord och ett par stolar samt byte av hattar mellan de olika roller och karaktärer som de gestaltade. Det var bland annat politikern Inge Stake som skulle tillsätta utredningar i alla lägen. Ekonomen Max Kosing som såg till att skydda den ekonomiska tillväxten, Tekniknörden Saga IQ Stål som ansåg att allt kommer lösa sig med framtida teknik och biobränslen. Klimatnörden Anne N Värld som var biolog och som trodde på forskarna som hävdar att vi måste minska på konsumtion och tillväxt. Anika och Björn kallar sig för Kalasteatern-Ett rasande teatersällskap.

Utöver det var det en rad olika aktiviteter som många hade anknytning till bin. Det fanns även en liten marknad med lokalt och närproducerat samt en del nyheter som det finns anledning att återkomma till längre fram.

En liten marknad med lokalt och närproducerat. Bland deltagarna var syntes Vibo Smide med Peter Dahlin hållandes i slägghammaren  och Petter Källåker.
En liten marknad med lokalt och närproducerat. Bland deltagarna var syntes Vibo Smide med Peter Dahlin hållandes i slägghammaren och Petter Källåker.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!