Sol och vårare

Många av oss minns skrattsuccén "Rivierans guldgossar" med Steve Martin och Michael Caine i huvudrollerna. Det var två skojare som med stil och finess tävlade om vem som lyckades lura Rivierans galanta damer på mest kontanter. Nu befinner jag mig själv längs fransosernas lyxkust och plåtar ännu en guldgosse. Ford Streetka ska nämligen förföra och "försnilla" trendiga kvinnor på 174 900 kronor!

Foto:

Ford2004-08-23 09:04

Det är sommar i Cannes, favoritstället för kända popartister och celebra skådisar. Atmosfären är tämligen exklusiv och den uniformsklädde portieren utanför hotell Carlton viftar vänligen men bestämt bort alla vardagsbilar som tenderar att närma sig den flotta entrén.
Här är det strikt reserverat för engelska limousiner och italienska superåk. Men när jag dyker upp i min knallröda Ford Streetka så är det inga problem - miljonbilarna får helt enkelt maka på sig.

Repor på huven
Men nu behöver inte Rivierans societet vara särskilt oroliga för konkurrens om P-rutorna.
Ty Ford Streetka är en bil som man inte parkerar i onödan - det är nämligen svårt att slita sig från ratten. Själv rusar jag in i lobbyn bara för att se efter om popdivan Kylie Minogue dykt upp. Det är nämligen hon som har haft det stora förtroendet att lansera Streetka. Svaret blir "no, sir" och som tröst förses jag med en affisch med Kylie liggandes på motorhuven.
Men varför i hela friden ska man ligga där och repa lacken när det finns så härliga läderstolar? Interiören är dock strikt reserverad för två, det finns nämligen inte någon tillstymmelse till baksäte. Där gömmer sig istället suffletten under en smart täcklucka. Själva nerfällningen är enkel: lossa bara två spännen, fäll bakåt och vips är bilen lika "topless" som tjejerna i Cannes.

Blåst på faran
Efter att ha glidit fram längs med Boulevard de la Croisette rullar färden vidare mot tuffare terräng. Jag styr min Streetka upp mot parfymstaden Grasse och Route Napoléon.
Det är en serpentinväg som bjuder på vackra vyer och livsfarliga stup - utan vare sig räcken eller skyddsnät. Vi får förlita oss på högre makter samt fyra krockkuddar och dubbla störtbågar. Maskinen på 95 hästar är genast med på noterna och körningen blir riktigt underhållande. Efter tolv sekunder är farten hundra och frisyren kan blåsa bort i maximalt 173 knyck. Ett särskilt tack kan riktas till den tätstegade växellådan och den fina styrningen.
Du har säkert redan listat ut att Streetka inte har mycket gemensamt med vanliga Ka, inte minst prislappen aŽla 174 900 kronor. Ändå ska åttio procent av köparna vara kvinnor och det är inte omöjligt med tanke på fransyskornas busvisslingar under provkörningen. Därmed har Steve Martin och Michael Caine gjort sitt. Rivieran har fått en ny guldgosse!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!