Företaget vill anställa fler

På närmare 20 år har Ternstedt Invent AB ökat sin omsättning med omkring 145 miljoner kronor och företaget fortsätter att växa med rask takt. De senaste åren har varit "all time high" enligt vd:n Richard Pihl.

19 mars 2019 20:00

– Kindadelen av företaget har varit vårt största ben de senaste åren och det har verkligen varit ett uppsving kring antalet jobb. Vi har haft flera större entreprenader, bland annat fiberinstallationer i Kisa, och 2018 var det bästa året någonsin i kommunen, och så såg det ut i hela bolaget, berättar företagsledaren när vi träffar honom vid kontoret i Rimforsa.

Allt började när de båda familjeföretagen Ternstedt & Söner och Invent Rör, från Rimforsa respektive Åtvidaberg, en gång i tiden slog samman sina verksamheter. År 2001 tog Ternstedt Invent AB sin början, då med ungefär 15 anställda och en omsättning på cirka 13 000 000 kronor. Utvecklingen tog snabbt fart och under de första åren växte företaget organiskt, därefter har flera konkurrenter förvärvats, framförallt vid generationsskiften, och senast i raden att bli en del av Ternstedts-familjen var Åtvidabergs Rör AB.

– Visst har det handlat mycket om tillfälligheter men vi är också duktiga på det vi gör. Jag har duktig personal som drar in mycket jobb och har många kontakter. Jag tycker också att vi har utvecklats till en attraktiv arbetsgivare så det ena har liksom gett det andra, menar vd:n Richard Pihl och fortsätter:

– Utmaningarna med att hela tiden växa har varit att på ett optimalt sätt få ihop de olika kulturerna som finns i branschen och på de olika orterna. Det har tagit lång tid, men nu tycker jag att vi har kommit dit.

Företaget jobbar med allt från ventilation och kyla till el och vvs. I dag är Ternstedt Invent etablerat i Örebro, Västervik, Linköping, Åtvidaberg och Kinda och 2018-års resultat slår alla rekord. 2019 fortsätter med samma positiva trend.

– Under förra året var det "all time high" i Kinda och i år har vi redan en orderstock på cirka 45 miljoner kronor för Åtvidaberg, så det ser verkligen bra ut. Vi har gott om arbete överallt, bland annat har vi fått ett stort uppdrag vid Skanskafabriken i Gullringen.

I Kinda finns i dagsläget ett 30-tal medarbetare och totalt i hela bolaget cirka 110 stycken. Under förra året rekryterades 15 nya personer och nu planerar företaget att växa ytterligare och anställa fler, speciellt via en satsning på de större städerna.

– Jag tror att det är bra för ett företag att hela tiden växa och vårt mål just nu är att etablera oss ytterligare i Linköping. Vi har 14 anställda där i dag, men om ett par år kan jag tänka mig att vi är omkring 25-30 stycken. På kortare sikt är målet att stabilisera verksamheten i Örebro, avslutar Pihl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson

Ämnen du kan följa