Från en anställd till 17 på 21 år i Rumskulla

1985 fanns det en anställd. 2006 finns det 17 anställda och en filial i Jönköping. Omsättningen är på 35 miljoner kronor. - Allt är positivt. Det går bara framåt, säger Niclas Samuelsson som är VD på AB Mek och Maskin med säte i Rumskulla.

Mek och Maskin är lite trångbodda och planerar för större lokaler. Bland olika reservdelar delar rexeptionen med Helén Wihlborg plats.

Mek och Maskin är lite trångbodda och planerar för större lokaler. Bland olika reservdelar delar rexeptionen med Helén Wihlborg plats.

Foto:

FöretagSam2006-12-28 08:05

Det första man ser när man kommer in i Rumskulla från Mariannelundshållet är skyltarna till UNO X-macken. I bakgrunden syns en mindre byggnad med skylten Mek och Maskin.
Här kan man absolut inte tro att det ligger en affärsverksamhet som omsätter 35 miljoner kronor per år, inklusive bensinpumparna. Och som har 17 anställda, varav sex personer anställts sedan 2003. Fyra personer är heltidssäljare.
- Nej, byggnaden är inte så stor. Vi börjar faktiskt bli trångbodda, säger Niclas Samuelsson när han tar emot på kontoret.
Mek och Maskin har sin kundkrets i Småland, Östergötland, större delen av Västra Götaland och Gotland.
I verksamheten ingår försäljning och service av markvårdsmaskiner av alla de slag. Från gräsklippare till sopmaskiner, mindre skogsmaskiner och faktiskt också flakmoppe. Dessutom är man återförsäljare av danska märket Stenballe som har ett brett utbud av olika markvårdsmaskiner.
- Våra främsta kunder är kommunernas parkavdelningar, golfklubbar, olika föreningar, kyrkor och fastighetsbolag. Det handlar om proffsmaskiner med hög precision, säger Niclas.
Den byggnad där företaget håller till idag är byggd 1979, men det var först 1985 som Niclas Samuelsson ensam startade upp Mek och Maskin som, om man rycker i rätta trådarna, från början är en utbrytning från Motorsport.
För övrigt så köpte man upp säljavdelningen på Motorsport i Vimmerby under 2003.
Vidare har företaget öppnat en filial i Jönköping och visar med besked att man är under ständigt utveckling.
Och trångboddheten i Rumskulla görs sig påmind.
- Ja, det börjar bli för litet nu och processen att hitta större utrymmen är igång. Vi för diskussioner med kommunen för att hitta en lösning, men när och om det blir får vi se.
Ett tag byggde Mek och Maskin hyttar till traktorer och även en del vagntyper, men numera är det bara försäljning och service som gäller.
- Nackdelen med att vi ligger på en liten ort som Rumskulla är transporterna. Än så länge går det skapligt bra med utgående försändelser, men med inkommande kan det ta extra tid.
Finns det planer på att flytta verksamheten närmare Vimmerby?
- Nej, det tror jag inte. Vi har ju redan försäljning där, så det mesta lutar väl åt att vi fortsätter att satsa på en huvudanläggning här i Rumskulla, säger Niclas Samuelsson.

Här håller Mek och Maskin till i Rumskulla. Företaget omsätter 35 miljoner kronor och säljer markvårdsmaskiner.
Här håller Mek och Maskin till i Rumskulla. Företaget omsätter 35 miljoner kronor och säljer markvårdsmaskiner.
Fakta
AB Mek och Maskin
Grundat: 1985.
Produkter: Säljer markvårdsmaskiner för massor av ändamål där även service ingår. Filial i Jönköping.
Anställda: 17 personer.
Omsättning: 35 miljoner kronor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om