Fräck tjuv slog till mot järnaffär

För två veckor sedan knallade en man in på Allert Järn och Bygg i Kisa. Han lämnade lokalen med en sticksåg som han hade stulit. Nu visar det sig att mannen varit inne i flera järnaffärer runt om i landet och stulit elverktyg.

Frida Allert vid hyllan där ammnen stal en sticksåg

Frida Allert vid hyllan där ammnen stal en sticksåg

Foto: Lars-Göran Bexell

KISA2019-02-14 21:30

– Det var på förmiddagen fredagen den 1 februari som en man kom in i butiken. Personalen uppfattade som att gick omkring och pratade i mobiltelefonen. När han stod vid elverktygen tog han ner ett visningsexemplar och av sticksåg och la på en hylla. När han går ut ur butiken är sticksågen borta. Allt är över på knappat fyra minuter, säger Frida Allert på Allert Järn och Bygg i Kisa.

Tidigare på förmiddagen hade han varit inne i en järnaffär Mariannelund, men där följde ägaren efter mannen som efter en kort stund lämnade butiken.

– Vi bestämde oss för att lägga ut filmen från övervakningskameran på vår Facebooksida och det gav ett stort genomslag med 250 000 visningar och framförallt att det var flera butiker som hörde av sig både till oss och polisen och som hade haft mannen hos sig. Det är bland annat butiker i Vadstena, Mjölby, Sorunda och Södertälje. Det som sticker ut är att mannen har exakt samma kläder i varje butik och att han tittar in i övervakningskameran, säger Frida Allert.

Förra veckan hade TV 3-programmet Efterlyst ett inslag om mannens framfart i butikerna, vilket har gett en del uppslag enligt polisen.

– Efter programmet har vi fått in en del tips som vi kollar på. Vad vi saknar är ett komplett bilnummer. Vi vet dock att bilen var polskregistrerad, säger Åsa Willsund, presstaleperson hos östgötapolisen.

Frida Allert på Allert Järn och Bygg i Kisa
Frida Allert på Allert Järn och Bygg i Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om