I helgen blir det country för hela slanten i Frödinge

Kommer countryboomen att märkas i Frödinge när Smålands Country Club arrangerar countryeftermiddag med ”ett av Europas mest eftertraktade bluegrassband”? ”Hoppas kan man”, säger Marcus Thell, vice ordförande i föreningen där countryn alltid varit het.

The Original Five, Daniel Olsson, dobro, Jonas Nilsson Svahn, gitarr och sång, Dan Englund, ståbas och sång och Johan Malmberg, banjo och sång. Den 9 juni spelar de i Frödinge bygdegård.

The Original Five, Daniel Olsson, dobro, Jonas Nilsson Svahn, gitarr och sång, Dan Englund, ståbas och sång och Johan Malmberg, banjo och sång. Den 9 juni spelar de i Frödinge bygdegård.

Foto: Tobias Annerfeldt

Frödinge2024-06-07 12:15

Beyoncé gör countryalbum, nya P4 Country lovar ”minst en Dolly i timmen”, Luke Combs fyller Globen. Countryn är på stark frammarsch och lyssnarna i åldern 16-24 blir allt fler.

Vad har hänt?

– Jättekul, countryn smyger sig in både här och där. Vi är många som tyckt att country varit stor länge, nu har även de stora bolagen upptäckt att det finns efterfrågan och marknad i Sverige, säger Marcus Thell, vice ordförande i Smålands Country Club.

Här finns inte budget för en Luke Combs eller Lainey Wilson. Men en spelning med The Orginial Five från Malmö, som beskrivs som ”ett av Europas mest eftertraktade bluegrassband” är inte fy skam det heller.

I helgen är de huvudakt i Frödinge bygdegård.

– Ett otroligt bra band. De spelade in sin senaste EP i Pelarne, och ville ha en spelning "så nära Pelarne som möjligt". Vi har ingen egen lokal, men som tur är finns det föreningar som tycker om när det händer något, så nu samarbetar vi med bygdegårdsföreningen. Ett bra sätt att liva upp en EU-valsöndag, säger Marcus Thell.

Under söndagen spelar också Tobias Hultqvist, som var med och startade SCC 1996. Publiken kan förvänta sig ”countrylåtar som inte spelas så ofta – lite udda, men bra låtar”.

Kan ni rida på countryvågen?

– Klart vi hoppas att det kommer fler till våra evenemang, kanske också fler blir engagerade i föreningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!