Efter käpphästsuccén: Nytt slöjdläger

Slöjd i mjuka och hårda material står på agendan när nytt slöjdläger arrangeras för barn.

"De kommer få prova på hård och mjuk slöjd," berättar Bertil Carlsson. Den 10-12 augusti blir det läger i Frödinge.

"De kommer få prova på hård och mjuk slöjd," berättar Bertil Carlsson. Den 10-12 augusti blir det läger i Frödinge.

Foto: Anders Wiklund/TT

Frödinge2021-08-03 21:00

Frödinge bygdegård väjer att satsa igen. Efter förra årets succé med tillverkning av käpphästar arrangerar de nu, tillsammans med kommunen, ett slöjdläger för barn sju till 14 år. 

– Förra året blev dagslägret väldigt lyckat. Det finns ett stort intresse och uppdämt behov av att få skapa med sina egna händer, säger bygdegårdens ordförande Bertil Carlsson. 

undefined
"Från vår sida vill vi också visa att en bygdegård går att ha till vad som helst. Det är bara den egna kreativiteten som sätter gränser", säger Bertil Carlsson.

Lägret hålls under två dagar, den 10-12 augusti, och är till för de barn som går i någon av kommunens skolor. 

– Vi fyllde två grupper på en vecka. Så vi ser att det efterfrågas. Det är väldigt utvecklande att med händerna få arbeta med både mjuka och hårda material. Eftersom kommunen är med kostar det heller ingenting utan är en sommarlovsaktivitet. 

undefined
På förra årets läger tillverkades käpphästar med ledarna Lotta Karlsson och Thea Östin.

Handledarna kommer från Kalmar läns hemslöjdsförening och grupperna kommer att hållas små för att lägret ska kunna genomföras säkert.

– När du sätter vissa verktyg i händerna på mindre barn gäller det att ha små grupper för att kunna ha uppsikt. Vi kommer ha volontärer på plats så att det finns extra ögon. Som förälder och vårdnadshavar ska man inte behöva vara orolig utan tvärtom. 

undefined
Lägret är ett sammarbete mellan Frödinge bygdegård, Vimmerby kommun och Kalmar läns hemslöjdsförening. "Vi har tagit hjälp hemslöjdsföreningen för att få tag i rätt kompetens", berättar Bertil Carlsson.

Lägret är nära sitt maxantal men skulle fler visa sig intresserade kan det fortfarande finnas en chans att delta. 

– Nu är det en pedagog per sex deltagare, det går kanske att spänna den bågen lite till så att de har sju eller åtta. Vi har också en reservlista om någon faller ifrån. Men det kan vara att vi lägger till ytterliggare en grupp.  Så finns intresset ska man bara höra av sig till oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!