Föreningen slår till för prispengarna: "Något väldigt annorlunda"

Jazz i Frödinge? Jajamän, om du frågar Bertil Carlsson från hembygdsföreningen. På fredag kommer ett annorlunda band och spelar och föreningen använder sig av prispengar för att hålla biljetterna billiga.

Bertil Carlsson, ordförande i Frödinge hembygdsförening, hoppas på mellan 200 och 400 besökare på konserten.

Bertil Carlsson, ordförande i Frödinge hembygdsförening, hoppas på mellan 200 och 400 besökare på konserten.

Foto: Annie Hogner

Frödinge2024-06-30 16:00

I fjol fick Frödinge hembygdsförening kommunens kultur- och miljöpris men på frågan om vad man skulle göra med pengarna kom inget tydligt svar. Men nu har man bestämt sig för vad prispengarna ska gå till och eventet arrangeras redan på fredag. 

– Det blir något väldigt annorlunda för vår kommun. Bandet Svenska showorkestern Phontrattarne kommer och har en tvåtimmarskonsert hos oss, till rabatterat pris tack vare prispengarna. Det blir studentikosa jazztoner med blåsare, ett i alla högsta grad speciellt arrangemang. När såg du något inom jazzgenren i Vimmerby senast?, säger Bertil Carlsson, ordförande i föreningen.

undefined
Svenska showorkestern Phontrattarne är en storbandsorkester ifrån Uppsala med en lång historia i Uppsalas studentkretsar. På fredag uppträder de i Frödinge.

Orkestern består av en klassisk storbandssättning: fyra trumpeter, fyra tromboner, fem saxofoner, fyra sångare och en kompsektion. De ska bjuda på allt ifrån swing av äldre årgång till modernare låtar inom jazztraditionen.

– De brukar inte spela längre söderut än Linköping och därför, tycker jag personligen, så är det här jäkligt skoj, säger Bertil Carlsson.

Vad hoppas ni på publikmässigt?

– Har vi tur med vädret så kan vi vara ute och då kan vi fylla parken med tusentals besökare. Men så väl är det väl inte utan vi får vara tacksamma om det kommer mellan 200 och 400 besökare, det är vad jag hoppas på. Såhär års är det mycket konkurrens med andra arrangörer och det här kommer lite hastigt och lustigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!