Föreningens klipp – skateramp för 200 kronor

När Vimarparken gjorts om har skateboardhinder blivit över. Snart får Frödinge en ramp.

Tidigare har skateramperna stått i Vimarparken.

Tidigare har skateramperna stått i Vimarparken.

Foto: Johannes Widergren

Frödinge2024-06-10 06:00

För en tid sedan skickade kommunens utvecklingsavdelning ut ett mejl till ett gäng föreningar med en något udda förfrågan. De ville göra sig av med det lekskepp som tidigare stått på torget samt delar av den skateboardpark som funnit på aktivitetsområdet intill Vimarskolan, Vimarparken. Nu undrade de om någon ville ta emot det. Gratis.

Där och då nappade ingen på erbjudandet, så skateramperna hamnade på en aktionssajt.

– Vi hade tänkt hugga redan från början, men missade det. När vi såg att det kom ut till försäljning hörde jag av mig direkt, säger Bertil Carlsson, ordförande i Frödinge hembygdsförening.

undefined
Tidigare har skateramperna stått i Vimarparken.

Det hela slutade med att de fick köpa vad de ville ha för en billig peng. Carlsson skämtar om att det såklart var oturligt att missa möjligheten när den var gratis, för att "i Småland är gratis gott".

– Det slutade med att vi fick betala 200 kronor för det. Det gjorde ont, säger han och skrattar.

Ett riktigt kap?

– Ja, det kan man verkligen säga!

Bertil Carlsson förklarar att rampen just nu står vid VH:s pantstation, men att den så fort läsåret är slut ska flyttas till Frödinge. Enligt honom är det inte särskilt mycket annat de måste fixa innan den är brukbar, utan den ska mest målas för att fräschas upp. Det kan bli en av arbetsuppgifterna för de sommarjobbare som bygdegården kommer att anställa för fastighetsskötsel under säsongen.

– Vi behöver kolla upp var exakt vi får placera den. Över sommaren kommer den att hamna på dansbanan, men där kan vi inte ställa den förrän efter skolavslutningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!