Hon brinner för inredning - satsar på drömmen

Emilie Strid har alltid haft ett stort inredningsintresse. Nu fullföljer hon sin dröm om att öppna en inredningsbutik hemma på gården i Frödinge.

Emilie Strid har länge drömt om en egen inredningsbutik - nu blir drömmen verklighet.

Emilie Strid har länge drömt om en egen inredningsbutik - nu blir drömmen verklighet.

Foto: Sofie Olsson

Frödinge2020-09-14 06:00

– Ända sedan jag var liten så höll jag på och möblerade om rummet en gång i veckan, så det har verkligen varit med ända sedan jag var barn. Jag tycker det är kul att sätta ihop och se att det passar med färger, att få till det tycker jag är roligt, berättar Emilie Strid om sitt stora intresse för inredning.

När ett mindre hus blev ledigt på gården så bestämde hon sig för att göra slag i saken och förverkliga sin dröm om en egen inredningsbutik. Nu hjälper familjen till med att färdigställa lokalen, någon gång i oktober hoppas hon kunna öppna. 

– Jag har drömt om att ha en inredningsbutik länge. Men sen har jag inte riktigt vågat. Men nu kände jag att när jag fick den här möjligheten att det här huset blev tomt, då har man ju inte lokalhyra, och kände att nu ska jag testa.

Inredningsbutiken kommer att bli en bisyssla på sidan om hennes ordinarie arbete. 

Corona-pandemin och dess effekter tror hon snarare kan bli positivt för butiken.

– I och med corona så tror jag inte folk åker till stora köpcenter, man är nog lite rädd för det kanske. Då vill man kanske åka till lite mindre orter. Så jag tror det kan funka.

Någon färgexplosion blir det inte i butiken som Emelie Strid valt att kalla Hemlängtan - inredning för alla. 

– Jag tänker stilrent – det ska passa alla. Mycket svart, vitt, silver och guld. Inte massa färger, för då kan man sätta till vilken färg man vill själv, då passar det alla, säger hon. 

Emelie Strid framför dörren till nya butiken. Ännu väntar en del arbete invändigt innan det är dags för öppning.
Emelie Strid framför dörren till nya butiken. Ännu väntar en del arbete invändigt innan det är dags för öppning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!