Nu öppnar caféet för sommaren

Sommarcaféet Ostkakeboden i Frödinge har öppnat för sommaren. Trots det något avskilda läget har det inte varit några svårigheter att hitta personal till sommaren, menar Vesna Tesanovic som driver verksamheten.

Linn Karlsson, Selma Bergman, Frida Thuresson och Linn Uhre jobbar alla sin första sommar på Ostkakeboden.

Linn Karlsson, Selma Bergman, Frida Thuresson och Linn Uhre jobbar alla sin första sommar på Ostkakeboden.

Foto: Johanna Heed

Frödinge2019-07-05 19:00

Förra året serverade man här cirka 9 300 portioner, och sålde nästan lika många ostkakor från frysdisken. När vi besöker Ostkakeboden har de haft öppet i lite mer än en vecka. Trots att uteserveringen ännu inte fyllts av besökare, så trillar det in folk som köper med sig fika hem. Kassaflödet i verksamheten har varit jämt och stämt överens med tidigare års försäljning under öppningsveckan menar Vesna Tesanovic som driver cafét.

– Åren innan har vi haft lite fler grupper av större sällskap som kommit och fikat. Vi har dock haft en jämn ström med gäster från öppning till stängning, en bra mjukstart för sommarjobbarna, säger hon.

I år har Vesna Tesanovic hjälp av sju sommarjobbare i cafét. Några av dem har jobbat tidigare år, andra har föräldrar som arbetar på mejeriet och har tack vare det blivit rekryterade till den tillhörande ostkakeserveringen. Cafét, som nu funnits i 15 år, kan tyckas ligga lite avsides, precis intill fabriken och med närheten till vägen och dess trafik. Att locka gäster hit är därför viktigt för verksamheten menar Vesna Tesanovic.

– Vi har satsat på att nå ut via annonser och på våra sociala medier. Många som kommer hit har dock varit här innan och vet därför redan om oss.

Några som hittat hit är Jan Andersson och Karin Beme från Järfälla. De har ett sommarställe i närheten av Frödinge och besöker caféet varje sommar.

– Man vet vad man vill ha när man kommer hit. Det är okomplicerat helt enkelt, säger Karin Beme.

För Karin Beme och sambon Jan Andersson är Ostkakeboden ett åtekommande stop på semestern.
För Karin Beme och sambon Jan Andersson är Ostkakeboden ett åtekommande stop på semestern.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om