Påverkad förare körde in i polisbil på väg 40

En ung man från Västerviks kommun åtalas för en vansinnesjakt i höstas. Färden slutade med att han körde in i en polisbil utanför Frödinge. Två poliser skadades.

Biljakten pågick i åtta mil innan den tog stopp i Frödinge.

Biljakten pågick i åtta mil innan den tog stopp i Frödinge.

Foto: TT

Frödinge2023-02-03 17:07

Det var natten mot måndag den 5 september som en polispatrull observerade hur mannen kom körande i hög hastighet inne i Oskarshamn. Man försökte hejda föraren, men han fortsatte färden och en biljakt vidtog. Färden gick norrut på E22 mot Västerviks kommun. Där gjorde polisen ett försök att få stopp på mannen med en utlagd spikmatta i höjd med Gladhammar.

Samtliga däck punkterades, men det hindrade inte mannen. Färden fortsatte på fälgarna, och i hyttan tog han av på väg 40. Av åtalet framgår att han inte drog sig för att preja en polisbil mot mittenräcket. Först i höjd med Frödinge tog färden stopp,

Då körde han in i en polisbil.

Nu väntar åtal. Det är en lång lista med åtalspunkter. Grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott och vållande till kroppsskada. Två polismän skadades när han körde in i deras bil. Den ene ådrog sig en whiplashskada,  och den andre polismannen skadade nacken. De yrkar på 15 000 kronor vardera i skadestånd.

Den åtalade kommer från en mindre ort i Västerviks kommun och är i 20-årsåldern. Efter att han greps gjordes ett drogtest, och han misstänks ha varit påverkad av nätdrogen kristall under körningen.

Det finns ytterligare åtal som väntar på avgörande mot honom som gäller liknande vansinneskörningar. Den 29 maj passerade han bland annat ett övergångsställe på infarten till Västervik i 150 kilometer i timmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!