Nafisa efter hundattacken: "Jag bara grät hela tiden"

Ett möte med en stor lös hund resulterade i att Nafisa Abdul Hadis chihuahua Kenny bets ihjäl medan blandrasen Lilly skadades svårt. Lilly är hemma efter flera operationer, men kommer inte att kunna få valpar efter attacken. "Hunden kom och bet och tuggade på Kenny som om att han var ett tuggummi", säger berättar Nafisa om den dramatiska attacken.

Nafisa och dottern Allicia tillsammans med hunden Lilly, som trots att hon blev attackerad och biten fyra gånger av den lösa hunden nu är hemma och pigg.

Nafisa och dottern Allicia tillsammans med hunden Lilly, som trots att hon blev attackerad och biten fyra gånger av den lösa hunden nu är hemma och pigg.

Foto: Johannes Widergren

Frödinge2023-11-03 20:00

Det var i söndags, när Nafisa Abdul Hadi i Frödinge var ute och promenerade med hundarna Kenny och Lilly, som de alla tre attackerades av en mötande kvinnas hund, en amstaff. Chihuahuan Kenny miste livet och Lilly hamnade på djursjukhuset i Linköping för att opereras.

– Mellan söndagen och måndagen kunde jag inte sova på hela natten, jag bara grät hela tiden. Det som hände sitter kvar som en bild och jag ser det jämt. Jag frågar mig själv hela tiden om jag hade kunnat göra någonting annorlunda, säger Nafisa Abdul Hadi.

undefined
När Nafisa Abdul Hadi i Frödinge var ute och promenerade med hundarna Kenny och Lilly blev trion attackerad av en större hund, en amstaff. Kenny bets ihjäl, Lilly skadades svårt och Nafisa blev biten i benet. "Det som hände sitter kvar som en bild och jag ser det jämt", säger Nafisa om händelsen.
undefined
Det var i det här området, omkring Skolgatan, som incidenten inträffade.

48-åringen berättar att den större hunden, som lyckats smita, först gav sig på henne och sedan Kenny och Lilly.

– Hon som gick med hunden var inte ägaren, hon var gammal och orkade inte hålla den, den var väldigt stark. Hunden kom och bet och tuggade på Kenny som om att han var ett tuggummi, herregud. Den slängde ifrån sig vår hund och jag grät och skrek efter hjälp. 

Nafisa beskriver ett handlingsförlamat chocktillstånd med Kennys blod på händerna efter att hon plockat upp honom när den större hunden släppte taget. Från platsen ringde hon till dottern Allicia, som kastade på sig morgonrocken och sprang ut för att hjälpa till. 

undefined
"Jag tänker knappt på att Kenny och Lilly är djur, för mig är de samma som oss och de är vår familj", säger Nafisa Abdul Hadi om chihuahuan Kenny, som miste livet efter att ha blivit biten av en så kallad kamphund under en promenad.

Kenny somnade in på plats men Lilly, som attackerats efteråt, klarade sig och det var först när familjen kommit hem som de upptäckte hur stora hennes skador var.

– Hon blev mycket skadad och hon kommer inte kunna få valpar längre. Hon visade först ingenting efter det som hände, men sen såg vi att hon blödde mycket från ena sidan. Efter det har hon opererats två gånger och igår kunde hon gå lite fram och tillbaka, säger Nafisa.

Nu är Lilly hemma igen och verkar enligt Nafisa må lite bättre. 

– När hon var inlagd åt hon ingenting och var tyst men nu är hon gladare igen.

Du blev ju själv också biten. Hur mår du?

– Jag hade tur i oturen med att jag hade dubbla byxor på grund av kylan. Hunden bet i mina byxor och jag gick bakåt, men fick väldigt ont i benet. Jag var också i chock och kände mig konstig, hela kroppen skakade. Jag har varit på vårdcentralen efteråt och är väldigt tacksam för all hjälp. Jag har svårt att släppa händelsen och fick sömntabletter av läkaren.

undefined
Nafisa och Allicia är båda medtagna efter allt som hänt.

Hunden som gick till attack mot Nafisa, Kenny och Lilly var en amstaff, en ras med den omdebatterade benämningen kamphund. Både Nafisa och Allicia är tydliga med att de inte vill anklaga varken någon hund eller hundägare för händelsen.

– Vi har hälsat på den hunden med sin ägare tidigare men jag har faktiskt tänkt på att den verkat lite aggressiv. Jag ångrar så mycket att jag tog just den vägen just då när jag var ute med hundarna, säger Nafisa.

undefined
Lilly, som kom hem från djursjukhuset i Linköping på fredagen, är trots det som hänt pigg. Det är dock inte säkert att hon kommer att kunna bli helt återställd, det beskedet kommer från läkarnaom någon vecka

Lilly, som är en blandning av chihuahua, papillon, shitzu och mops, är hemma igen men saknaden efter Kenny är såklart stor.

– Jag är jätteledsen. Han var tre år och jättefrisk, en glad och pigg hund med jättefina tänder, Allicia borstade dem varje kväll. Jag tänker knappt på att Kenny och Lilly är djur, för mig är de samma som vi och de är vår familj, säger Nafisa Abdul Hadi. 

Händelsen på söndagsmorgonen är anmäld till polisen och ärendet rubriceras som brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter, skadegörelse och vållande till kroppsskada. Hundföraren, en kvinna i 70-årsåldern, är misstänkt för brotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!