Skadegörelse vid Frödinge skola: "Väldigt tråkigt"

Under måndagsmorgonen upptäcktes en skadegörelse vid Frödinge skola. "Barnen som är på fritids nu tycker det är jättetråkigt och undrar varför man ägnar sig åt sånt här. De blir lite ledsna, det är deras saker på skolgården som går sönder", säger fritidspedagog Ingrid Stenholm.

Under måndagsmorgonen upptäcktes en skadegörelse på skolgården i Frödinge. "Det är väldigt tråkigt att se och behöva hantera när man kommer på morgonen", berättar fritidspedagog Ingrid Stenholm.

Under måndagsmorgonen upptäcktes en skadegörelse på skolgården i Frödinge. "Det är väldigt tråkigt att se och behöva hantera när man kommer på morgonen", berättar fritidspedagog Ingrid Stenholm.

Foto: Privat

Frödinge2024-07-08 17:07

– När vi kom i morse upptäckte vi att det varit skadegörelse. Det är inte första gången. För två veckor sedan var det en fönsterruta som man haft sönder, säger Ingrid Stenholm och berättar vidare;

– Nu var det en av våra bänkar med bord som man hoppat sönder. Sedan har man försökt klättra upp på taket tror vi för det är ett stuprör där som gått sönder och en grej bredvid stupröret som man hoppat på. Även utanför matsalen var det ett stuprör som man varit och sparkat på. Sedan har man tack och lov bara skruvat isär vårt solskyddssegel, så vi kommer kunna sätta ihop det igen.

Hur har det här påverkat verksamheten?

– Inte så mycket. Vi undviker bänken och säger till barnen att de inte ska vara vid sakerna som är trasiga. Men det är tråkigt för det är mycket tid som skulle kunna läggas på annat som istället måste läggas på det här. Det krävs dokumentation och vi måste få fatt i folk. Men vi har försökt hanterat det utifrån bästa förmåga.

Eva Johansson är tillförordnad skolchef på Vimmerby kommun under veckan.

– Informationen om att det varit skadegörelse i helgen har jag fått. Skolan har dokumenterat skadorna och jag har varit i kontakt med en vaktmästare som ska åka ut imorgon (tisdag) och se till att ingen kan skada sig på de trasiga grejerna. Till och från händer tyvärr det här på våra skolor, fritidshem och förskolor. Det är riktigt tråkigt, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!