Föreningen ställer in SM i ostkakeätning

På torsdagen skulle ett gäng hungriga smålänningar ha samlats i Frödinge när inofficiella SM i ostkakeätning för tvåmannalag var tänkt att avgöras, men så blir det inte.

Ostkaka,  en klassiska småländsk efterrätt. Men hur snabbt kan du äta den? Vem som äter snabbast skulle avgöras i Frödinge när inofficiella SM i ostkakeätning för tvåmannalag, i kortare stafettform, var tänkt att arrangeras.

Ostkaka, en klassiska småländsk efterrätt. Men hur snabbt kan du äta den? Vem som äter snabbast skulle avgöras i Frödinge när inofficiella SM i ostkakeätning för tvåmannalag, i kortare stafettform, var tänkt att arrangeras.

Foto:

Frödinge2023-11-13 19:00

Så sent som dagen innan kom beskedet att allt ställs in.

– Vi har 4 lag anmälda men hade behövt minst 20 för att det skulle vara någon mening med att kalla det SM. Efter samtal med mejeriet ska vi göra en annan typ av marknadsföring nästa år, säger Bertil Carlsson, ordförande i Frödinge bygdegårdsförening

Tävlingen hölls innan pandemin, senast 2019, och tanken var att komma igång igen.

– Marknadsföringen är väl den ena biten men sen tror jag att vi måste vara mycket tuffare i mun mot mun-bearbetningen för få igång ett tugg som triggar tävlingsjävlar i folk, säger Bertil Carlsson.

Men nästa år blir det SM?

– Ja, det måste det bli! Vi är flera som hade sett fram emot det här.

Bertil Carlsson är ordförande i Frödinge bygdegårdsförening. Här på bild framför bygdegården, där SM-tävlingen var tänkt att hållas.
Bertil Carlsson är ordförande i Frödinge bygdegårdsförening. Här på bild framför bygdegården, där SM-tävlingen var tänkt att hållas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!