Han öppnar sin ateljé för besökare

Lagom till påsk öppnar den ganska nyinflyttade konstnären Vic Howard, uppvuxen i London, sin ateljé för besökare i Gamleby.

15 april 2019 21:19

Vic Howard, som är född 1938, växte alltså upp i England, närmare bestämt i London. Som barn och tonåring tyckte han mycket om att teckna och måla, men när han slutade skolan som 15-åring, slutade han också att måla.

– Jag hade talang för det, men jag trodde att det var något man gjorde som barn.

Att fortsätta studera på en konstnärlig utbildning var inget alternativ för den unge Vic, som i stället fick jobb på en reklambyrå, men inte i ateljén, utan med administrativt arbete.

Så småningom träffade han sin blivande fru, Kristina, som hade vuxit upp i Åtvidaberg.

Paret bosatte sig senare i Kisa, där Kristina var sjukgymnast. Där kom de att stanna i ungefär 30 år, innan flyttlasset gick till Skåne.

Men innan flytten söderut hade Vic, uppmuntrad av sin hustru, återupptagit sitt barndomsintresse att teckna och måla.

Något år efter det hade han en konstutställning på biblioteket i Kisa.

I sommar kommer man att kunna se en del av hans verk vid en samlingsutställning på Centrumgalleriet i Gamleby. Eller så kan man åka hem till honom på Timjanvägen 10, där han nu öppnar sin ateljé för besökare.

Vic Howard jobbar i flera olika stilar, men de starka färgerna är något som hela tiden återkommer. Mest är det människor som han tecknar och målar. Förutom porträtt, fascineras Vic av motiv som är hämtade från tivoli och cirkus.

Efter tolv år i Skåne, flyttade Vic och Kristina till Gamleby, där dottern är bosatt. Här har de nu bott sedan december 2017.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid