De kallar sin matvagn för Burgarebaren. Den står uppställd på en villagräsmatta på Björktomtagatan i Gamleby. Här turas Anette K Bertilsson och hennes svärson Christer Gustavsson om att sälja hamburgare tre dagar i veckan.
Just i dag är det Anette som steker hamburgare.
– Vi mjukstartar för att se hur det går, säger Anette K Bertilsson.
Anette och hennes man Gunnar Bertilsson köpte sin första matvagn 2013. Sedan dess har de åkt runt på festivaler och marknader och sålt korv och hamburgare. Numera äger de två matvagnar tillsammans med Anettes dotter Cecilia Grenstadius och hennes man Christer Gustavsson.
Men pandemin förändrade allt. Alla marknader och festivaler ställdes in.
– Sista gången vi var ute med en av matvagnarna var i december 2019. Sen har det stått still. Då kläckte jag idén att vi skulle öppna Burgarebaren hemma i trädgården.
Hur har det gått?
– Det har faktiskt gått rätt bra. Det är ingen guldgruva precis, men jag är tacksam att vi får in pengar till räkningarna, säger Anette och berättar att det är mycket som kostar, bland annat försäkringar och kassasystem.
Anette drev tidigare restaurangen Mama Dalton i Gamleby. Det hon gillar mest med Burgarebaren är den sociala biten.
– Det är fruktansvärt roligt. Det roligaste är att träffa alla människor. Jag saknar de andra försäljarna, man blir som ett gäng som håller ihop, säger Anette.
Hon ser fram emot när allt kan dra i gång igen. Men tyvärr tror hon att det dröjer.